Smarrigaste arraksbollarna

Det här receptet var ett sånt där som bara hittades på och testades fram en söndagseftermiddag i september.

Om du gillar Dammsugare (punchrullar) eller arraksbollar så kommer du att äääälska dessa!

Du behöver:
2 dl solroskärnor
1 dl cashewnötter (går ju att byta till annan nöt eller tas bort helt vid nötallergi. Öka på mängden solroskärnor då)
200g dadlar (jag kör alltid ICAs ekologiska kärnfria)
1-2 msk arrak (kanske mer om du vill ha kraftig smak)
2 msk kakao ekologisk/fair trade 

Samt kakao att rulla bollarna i

How to:
  1. Krossa solroskärnor och cashewnötter tillsammans i matberedaren tills de är malda. 
    Jag gillar att det inte är några nötbitar, så jag kör på ett tag tills allt är pulveriserat. 
  2. Häll över kakaopulvret och låt det blandas in.
  3. Flytta över till en skål.
  4. Krossa dadlarna i matberedaren.
  5. Häll tillbaka nötpulvret i matberedaren över daddelkrosset.
  6. Mixa ihop och addera arrak. Smart är att ta lite i taget och smaka av då och då eftersom arrak har en ganska tydlig smak som kan bli för stark.
  7. Rulla till bollar och vänd i kakaopulver. Jag lade mina, efter kakaorullningen, i en större sil och snurrade runt några varv så att en del av pulvret "silades" av för att inte ta över smaken för mycket.


Förvara i frys och ta fram några minuter innan de ska ätas.
Enjoy!



(null)

(null)

Recept | baka, hälsosamt, livet, raw | |




Välkommen hit..

Bloggen som skrivs och drivs utav mig; Helena Frykholm.

En sån där helt vanlig tjej som gillar att skriva, att bli inspirerad och att få dela.
Jag jobbar inom sportbranschen, är även yogalärare, USA-fantast, musikälskare och har så många magiskt-stora passioner att hälften vore nog.


★ ★ ★

I denna blogg bjuder jag på allt det som inspirerar-, motiverar-, lustfyller- eller tynger mig.


★ ★ ★

Yoga, inredning, mat & bakning, kläder, känslor och allt annat spretigt man kan fylla en blogg med.


★ ★ ★

Hope you'll enjoy!


Tankar, åsikter och annat som bidrar till en värld fylld med mer L O V E välkomnas med värme!


Till bloggens startsida

Upp