Smarrigaste arraksbollarna
Om du gillar Dammsugare (punchrullar) eller arraksbollar så kommer du att äääälska dessa!
Du behöver:
2 dl solroskärnor
1 dl cashewnötter (går ju att byta till annan nöt eller tas bort helt vid nötallergi. Öka på mängden solroskärnor då)
200g dadlar (jag kör alltid ICAs ekologiska kärnfria)
1-2 msk arrak (kanske mer om du vill ha kraftig smak)
2 msk kakao ekologisk/fair trade
Samt kakao att rulla bollarna i
How to:
- Krossa solroskärnor och cashewnötter tillsammans i matberedaren tills de är malda.
Jag gillar att det inte är några nötbitar, så jag kör på ett tag tills allt är pulveriserat. - Häll över kakaopulvret och låt det blandas in.
- Flytta över till en skål.
- Krossa dadlarna i matberedaren.
- Häll tillbaka nötpulvret i matberedaren över daddelkrosset.
- Mixa ihop och addera arrak. Smart är att ta lite i taget och smaka av då och då eftersom arrak har en ganska tydlig smak som kan bli för stark.
- Rulla till bollar och vänd i kakaopulver. Jag lade mina, efter kakaorullningen, i en större sil och snurrade runt några varv så att en del av pulvret "silades" av för att inte ta över smaken för mycket.
Förvara i frys och ta fram några minuter innan de ska ätas.
Enjoy!

