Magiskt goda chokladbollar

Förra veckan fick jag smaka dadelchokladbollar av en kollega och blev ikväll så galet sugen på att själv slänga ihop en smet och rulla.
 
Here's how I did it:
 
Går att göra i blender/mixer eller matberedare. Vill du ha släta, bitfria bollar så rekommenderar jag dock matberedaren.
 
2 dl naturella cashewnötter
25-30 st urkärnade ekologiska dadlar (dvs 1 påse)
3-5 msk kakaopulver (antal efter chokladstyrka)
3-4 msk kallt kaffe eller vatten
2 dl havregryn eller fibergryn
 
Börja med att krossa cashewnötterna en längre stund.
Ha sedan i övriga inredienser allt eftersom.
Låt ingredienserna mixas ordentlig så att du får en riktigt kladdig, välblandad och slät smet.
Rulla bollar och snurra runt dem i kokosflingor.
NJUT!!
 
Jag känner ingen skillnad mellan dem och "vanliga" chokladbollar.. dessa kan du äta med gott samvete.
 
 
 
 
 
 
 
COCOLATE DATE BALLS (YES this is an insanley funny name)
 
Use a mixer or a food processor. I recommend the food processor for a smoother batter.
 
3/4 cup unflavoured cashews
25-30 seeded dates
3-5 tbsp cocoa (amount depends on how rich you want them to be)
3-4 tbsp cold coffee or water
3/4 cup rolled oats
 
Crush your cashews in the processor. When crushed into small pieces add the rest of the ingredients.
Mix for a while to make your batter sticky and smooth.
Roll then swirl them around in tiny coconut flakes.
DELICIOUS!!




Välkommen hit..

Bloggen som skrivs och drivs utav mig; Helena Frykholm.

En sån där helt vanlig tjej som gillar att skriva, att bli inspirerad och att få dela.
Jag jobbar inom sportbranschen, är även yogalärare, USA-fantast, musikälskare och har så många magiskt-stora passioner att hälften vore nog.


★ ★ ★

I denna blogg bjuder jag på allt det som inspirerar-, motiverar-, lustfyller- eller tynger mig.


★ ★ ★

Yoga, inredning, mat & bakning, kläder, känslor och allt annat spretigt man kan fylla en blogg med.


★ ★ ★

Hope you'll enjoy!


Tankar, åsikter och annat som bidrar till en värld fylld med mer L O V E välkomnas med värme!


Till bloggens startsida

Upp